Zie jij dat je als doula het verschil zou kunnen maken?

Een bevalling is voor jou een kans, geen risico. Zowel thuis als in het ziekenhuis. Jij kan vrouwen en hun partner het vertrouwen geven in het geboorteproces.

Veelgestelde Vragen

Waarom heb ik klinische kennis nodig? Als ik net zoveel weet als een verloskundige dan kan ik toch helemaal niet meer mijn gevoel volgen?

Wat is het verschil tussen de Academie Doula basiskennis opleiding en de Klinische Kennis Training?

Waarom zijn stages niet verplicht bij de Doula Academie?

Leer ik net zoveel als een obstetrisch verpleegkundige?

Leer ik net zoveel in zo weinig live lesdagen als in de veel langere opleidingen die elders worden aangeboden?

Wat betekent de erkenning van de NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's, nou precies? Ben ik dan automatisch lid?

Wat is het verschil tussen een Kraamdoula en een kraamverzorgende?

Wat kost het nou precies? Moet ik alle lesgeld bedragen bij elkaar optellen?

Wat is het verschil tussen een verloskundige en een klinisch geschoolde doula?

Is er een bepaalde vooropleiding gewenst voor de basiskennis & praktijktraining?

Ik begeleid alleen maar thuisbevallingen. Ik kom liever niet in het ziekenhuis en mijn cliënten ook niet. Waarom is de Doula Academie voor mij van meerwaarde?

Als ik als doula de informatie op een CTG snap en zie dat het niet goed gaat met de baby, dan ben ik bang dat ik mijn angst overdraag op de zwangere en haar partner. Kan de Doula Academie me helpen hiermee om te gaan?

Mijn eigen bevalling liep helemaal niet als gepland, daarom ben ik doula geworden. Ik wil niet dat iemand anders overkomt wat met mij is gebeurd. Kan de Doula Academie mij helpen nu ik bij elke doula begeleiding wordt geconfronteerd met iets wat mij zelf zoveel pijn heeft gegeven?

Is een Academie Doula een ander type doula en zal zij zich ook anders presenteren dan een ‘basis’ Doula?

Er wordt aandacht besteed aan basis kraamzorg kennis. Kan een Academie Doula dan nu ook partus assistentie verlenen en misschien zelfs de hele kraamweek bij de cliënt blijven?

Voor wie is de Kraamdoula Training geschikt?

Als je als doula zoveel klinische kennis hebt, hoe voorkom je dan dat je met de klinische staf mee gaat praten?

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap aan de Doula Academie?

Wie of wat is de CRKBO? En waarom is de Doula Academie vrijgesteld van BTW?

Waarom heb ik klinische kennis nodig? Als ik net zoveel weet als een verloskundige dan kan ik toch helemaal niet meer mijn gevoel volgen?

Integendeel. Klinische basiskennis brengt juist rust omdat je je angst voor het onbekende kan uitschakelen. Je begrijpt wat er gezegd wordt. Je snapt partus verslagen, barings-overzichten en de piepjes van de apparaten. Omdat jij de situatie overziet, kun je inschatten wat mogelijke interventies zijn. Daardoor kan jij je cliënt in het voortraject of durante partu juist adequaat begeleiden. Je kan dus juist met die kennis volledig in contact met jezelf blijven, en vanuit rust jouw cliënte bijstaan.

Wat is het verschil tussen de Academie Doula basiskennis opleiding en de Klinische Kennis Training?

Je volgt de basiskennis & praktijk training (module 1) als je nog nooit eerder een doula opleiding hebt gevolgd (of heel lang geleden en deze nooit hebt afgemaakt). Daarna volg je aansluitend de Klinische Kennis Training (modules 2 t/m 4) en rond je af met de Bouw je DOula Biz training (module 5). Je volgt alle online- en live lesdagen van de complete Academie Doula opleiding en levert een businessplan en een studentenportfolio in, wat besproken wordt in een business coach call. Na het met goed gevolg afgelegd hebben van alle vereisten ben je volwaardig Doula Academie lid en kan je 2 jaar aan de slag als zelfstandig Academie geboorte doula, tegen een gezonde vergoeding. Uiteraard met ondersteuning en coaching van je Doula Academie docenten, je doula buddy en mentoren.

Mocht je nou al wat bevallingen hebben begeleid, of recentelijk een doula opleiding elders hebben gevolgd dan kan je overleggen of je kennisniveau hoog genoeg is om direct in te stromen bij de Klinische Kennis Training. Daarvoor moet je een toelating gesprek en een toelating examen doen. Je volgt de online én live lesdagen van modules 2 t/m 4 en na het inleveren van je studentenportfolio ben je ook volwaardig Doula Academie lid gedurende tenminste 2 jaar. Precieze voorwaarden waar je aan moet voldoen om (zij) in te stromen staan vermeld bij de Klinische Kennis Training. Je kan eventueel in aanvulling ook nog module 5 ook volgen, tegen een gereduceerd (10% korting) tarief. Goed om nog eens een keer kritisch naar je bedrijfsvoering te kijken!

De Klinische Kennis Training (module 2 t/m 4) gaat ervan uit dat je al basiskennis hebt van fysiologie, wat baringen hebt bijgewoond en je al een praktijk aan het opbouwen bent/ opgebouwd hebt. Op die kennis wordt voortgeborduurd en ook op pittig tempo doorgepakt.

De basiskennis & praktijk training (module 1) is toegankelijk voor iedereen die behoefte heeft aan het leggen van een stevige basis op het gebied van fysiologie, praktijk opbouw, coaching vaardigheden en leren om te gaan met de huidige ' beval technieken' zoals mindfulness/ hypnobirthing /zwangerschaps yoga en bevallen in bad. Al onze opleidingen zijn op HBO-niveau en CRKBO geregistreerd.

Waarom zijn stages niet verplicht bij de Doula Academie?

De Doula Academie is ervan overtuigd dat een student niet een onkostenvergoeding hoort te vragen voor een stage. Je werkt hard. Je biedt een geweldige begeleiding aan. Waarom zou je daar dan een studenten fee voor vragen? Je wordt bij de Doula Academie opgeleid om direct een full fee te kunnen vragen, zonder schaamte en met volle overtuiging. Jouw tijd en aandacht is geld waard. En een stage is dus niet nodig. Je gaat gewoon direct aan de slag. Omdat dat kan!

En als je vastloopt, dan is de unieke 24/7 doula hulplijn en je mentor of doula buddy een geweldige back up om jou bij te staan mocht je het tijdens een voortraject of baring even niet meer weten. Ken jij een student loodgieter die tegen 'stage tarief' services aanbiedt? Of een gynaecoloog in opleiding die goedkoper is dan de professor? Wij ook niet.

Leer ik net zoveel als een obstetrisch verpleegkundige?

Nee. Het is onmogelijk om in korte tijd de kennis op te doen van een verpleegkundige die een 4 jarige opleiding heeft gevolgd. Dat is ook niet nodig. Het is wel fijn dat je als doula snapt waar haar verantwoordelijkheden liggen en hoe je haar eventueel in overleg kan ontzorgen. De verpleegkundige is een heel belangrijke schakel in het klinische proces. Zij is feitelijk de ogen en oren van de verloskundige en vertaalt machines naar mensen. De Doula Academie leert je hoe je verbinding met de verpleegkundige maakt om zo op een prettige, constructieve manier met elkaar samen te werken.

Jij zal nooit medische beslissingen nemen. Maar je snapt wel waar de verpleegkundige het over heeft (in gesprek met de verloskundige) en kan vertalen naar je cliënte, tijdens noodgevallen en snelle acties. Jij bent olie, nooit zand in het wiel van de communicatie.

Leer ik net zoveel in zo weinig live lesdagen als in de veel langere opleidingen die elders worden aangeboden?

In tegendeel. Je leert meer! Wij gaan direct de diepte in. Wij vragen voorafgaand aan elke trainingsdag een behoorlijke investering aan tijd, maar dan in je eigen tijd! Zelfstudie is een belangrijk onderdeel van de Doula Academie. Daarom vragen we ook een HBO werk-/denkniveau zodat je dit ook echt aankan. Je volgt online- en E-learning lesmodules, krijgt dikke readers en vele artikelen te lezen voorafgaand aan elke live lesdag. En alleen als je vragen hebt, komen we erop terug. We denken niet dat je er wat aan hebt als we de reader tijdens de lesdag met elkaar doornemen. Wie heeft daar nou tijd voor? We willen wat DOEN!

We kunnen uren en dagen met elkaar kletsen over wie je bent en waarom, maar de Doula Academie kiest ervoor om dat over te slaan en direct tot de kern te komen. Elke lesdag zit tjokvol 'What could you DOula' tips & tricks. Je hoofd wordt eerst gevuld en je handen volgen tijdens de live lesdagen.

Bovendien zijn onze opleiders écht ervaren doula's, artsen en zorgverleners die bewezen succesvol zijn. Zij hebben een bak aan ervaring en willen dat maar al te graag met je delen. En dat doen we in hoog tempo op HBO-niveau. Zodat jij zelf direct aan de slag kan tegen een gezond tarief en de investering die jij in jezelf hebt gedaan, direct terug kan verdienen.

Wat betekent de erkenning van de NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's, nou precies? Ben ik dan automatisch lid?

Nee. Om lid te worden van de NBvD moet je jezelf aanmelden. Voorlopig kan je alleen als Geboorte Doula lid worden van de NBvD. Ze zijn nog intern aan het werk om ook aparte voorwaarden voor Kraamdoula's op te stellen (of postpartum doula's, rouwdoula's, Christendoula's, etc.). Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je door de erkenning van de Academie Doula opleiding je direct als volwaardig lid kan functioneren binnen de NBvD. Uiteraard pas NADAT je bent gecertificeerd door de Doula Academie. Als je je al eerder als lid wil aanmelden bij de NBvD kan je je tot aan je certificering door de Doula Academie als aspirant lid bij de NBvD aanmelden. Lidmaatschap bij de NBvD bied je een aantal voordelen maar het meest vermeldenswaardig is dat je in aanmerking komt voor het aanvragen van een AGB code. Deze AGB code kunnen je cliënten gebruiken om (een gedeelte) van je services te laten vergoeden door hun zorgverzekering.

Wat is het verschil tussen een Kraamdoula en een kraamverzorgende?

Als Academie Kraamdoula kom je meestal pas nadat de kraamverzorgende is vertrokken. Soms is de kraamverzorgende helemaal niet in de thuissituatie aan het werk geweest omdat een moeder en haar baby lang in het ziekenhuis opgenomen waren. Als Kraamdoula kan je dan een zachte overgang van het rigide ziekenhuis ritme naar het meer natuurlijke thuis ritme faciliteren. We leren je kennis en technieken aan die je tot 6 weken na de bevalling goed kan toepassen bij zowel moeder als baby. Je kan uiteraard tegelijkertijd met de kraamverzorgende, direct na de bevalling, aan de slag mocht dat een wens zijn van je cliënte. Je biedt complementaire zorg op basis van holistische en natuurlijke technieken en verwijst door op basis van de verwijs lijst op het moment dat er meer zorg nodig is dan jij kan bieden.

Wat kost het nou precies? Moet ik alle lesgeld bedragen bij elkaar optellen?

Als je nog geen doula opleiding hebt gevolgd, dan begin je bij de basiskennis& praktijktraining (module 1). Direct aansluitend volgt de Klinische Kennis Training (modules 2 t/m 4) en de Bouw je DOula Biz training (module 5). In totaal betaal je voor deze 5 modules €3750,- vrijgesteld van BTW. Je krijgt een aantal bonussen als je deze optie kiest. Je mag jezelf Academie Doula noemen als je voldoet aan alle certificerings-eisen!

Als je al ergens anders een doula-opleiding hebt gevolgd en je wil verdieping op klinisch gebied, dan begin je bij de Klinische Kennis Training, nadat je een toelating gesprek hebt gehad. Je volgt alle lesdagen (online én live) van modules 2 t/m 4. Je betaalt in totaal €2450,- vrijgesteld van BTW. Je wordt lid van de Doula Academie.

Alle lesmodules van de Academie Doula opleiding zijn ook los te volgen. Als je een losse module volgt, word je geen lid van de Doula Academie maar zijn we wel heel blij dat je bent gekomen om je kennis bij te spijkeren!

De Kraamdoula Training kost €2500,- vrijgesteld van BTW. en is ook in losse lesmodules te volgen. Deze kosten €295,- of €350,- per losse lesdag.

We rekenen de opleidingen vrijgesteld van BTW omdat we CRKBO geregistreerd zijn!

Wat is het verschil tussen een verloskundige en een klinisch geschoolde doula?

Een verloskundige is medisch eindverantwoordelijk. Een Academie Doula heeft die medische verantwoordelijkheid niet, maar bezit wel over een gedeelte van de medische kennis. Dat bevordert de onderlinge communicatie en maakt dat je elkaar optimaal aanvult. Je spreekt haar taal. De Doula Academie leert je hoe je verbinding brengt tussen de verloskundige en je cliënt, zodat het proces zo soepel mogelijk verloopt.

Is er een bepaalde vooropleiding gewenst voor de basiskennis & praktijktraining?

Nee, dat is niet nodig. Het is uiteraard wel fijn als je al wat basiskennis hebt van (of een gezonde interesse hebt in) 'anything birthy'. De opleiding wordt volledig in het Nederlands gegeven maar er worden wel veel Engelse artikelen gebruikt dus dat moet je kunnen lezen/begrijpen. Verder kan je kijken onder het kopje : 'over-ons/ voorwaarden' wat er nog meer van je ervaring / vooropleiding verwacht wordt voor de andere trainingen. Een HBO werk- en denkniveau is absoluut handig om te hebben want we vragen veel zelfstudie. Mocht je twijfels hebben, vraag een info gesprek aan!

Ik begeleid alleen maar thuisbevallingen. Ik kom liever niet in het ziekenhuis en mijn cliënten ook niet. Waarom is de Doula Academie voor mij van meerwaarde?

80% van de bevallingen van eerste kindjes eindigt medisch (in de tweede lijn). Ook al kom je zelf liever niet in een ziekenhuis, het kan zijn dat je cliënte die thuis wilde bevallen TOCH in het ziekenhuis terecht komt. Haar eigen verloskundige is er vaak niet meer bij, maar jij wel. Dan is het voor jou en jouw cliënte waardevol als je weet wat haar opties zijn en zo optimaal mogelijk (verder) kunt begeleiden. Als Academie Doula leer je omgaan met zo’n onverwachte wending. Jij brengt een thuisbevalmentaliteit in elke situatie. Dit maakt je een all round doula.

Als ik als doula de informatie op een CTG snap en zie dat het niet goed gaat met de baby, dan ben ik bang dat ik mijn angst overdraag op de zwangere en haar partner. Kan de Doula Academie me helpen hiermee om te gaan?

Ja. Door de basis CTG kennis die je leert binnen de Doula Academie kun je ondersteunen met het verkrijgen van een continue registratie en zo meer rust brengen in de verloskamer. Je leert NIET een CTG te interpreteren, dat is voorbehouden aan de klinisch verloskundige. Dat maakt dat je die angst als het goed is niet ontwikkelt, maar mocht dit toch het geval zijn dan is het goed om je gebruikelijke technieken/trucs in te zetten die jouw angst omlaag kunnen brengen.

Mijn eigen bevalling liep helemaal niet als gepland, daarom ben ik doula geworden. Ik wil niet dat iemand anders overkomt wat met mij is gebeurd. Kan de Doula Academie mij helpen nu ik bij elke doula begeleiding wordt geconfronteerd met iets wat mij zelf zoveel pijn heeft gegeven?

De Doula Academie is niet bedoeld als therapie. In de Doula Academie staat het geven van onvoorwaardelijke steun aan de ouders voorop. Als jij merkt dat jouw eigen ervaring die onvoorwaardelijke steun in de weg staat, raden wij je aan daar eerst mee aan de slag te gaan. Voor sommige vrouwen kan het daarnaast helpen om antwoorden te vinden op een aantal ‘waarom’ vragen rondom hun eigen bevalling. De informatie in de Doula Academie zou daaraan kunnen bijdragen.

Is een Academie Doula een ander type doula en zal zij zich ook anders presenteren dan een ‘basis’ Doula?

Een Academie Doula is herkenbaar aanwezig bij een baring. Ze draagt een badge, zodat altijd duidelijk is wat haar rol is in de verloskamer en zichzelf professioneel presenteert als onderdeel van het geboorte team. Waarschijnlijk zal zij haar bedrijf ook anders presenteren omdat ze een business training heeft gekregen met contract kennis, marketing kennis, intake formulieren en heeft geleerd haar praktijk zakelijk op te bouwen.

Er wordt aandacht besteed aan basis kraamzorg kennis. Kan een Academie Doula dan nu ook partus assistentie verlenen en misschien zelfs de hele kraamweek bij de cliënt blijven?

Een Academie Doula is geen kraamverzorgende. De week na de bevalling kan het beste door een kraamverzorgende worden verzorgd en wordt zo ook vergoed door de verzekering. Een doula kán een aanvulling zijn op deze zorg.

Partus assistentie bij een thuisbevalling is belangrijk om door een gecertificeerd kraamverzorgende te laten doen. Als er een noodgeval is, dan is zij van onschatbare toegevoegde waarde voor de gezondheid van moeder en/of kind. Als doula kan je je dan focussen op de mentale gezondheid van de partner en/of de moeder. Mocht een kraamverzorgende te laat zijn voor het verlenen van partus assistentie dan leert de Doula Academie je wel een aantal handelingen die je kan doen om de verloskundige te ontlasten.

De basis-kraamzorg kennis die de Doula Academie aanbiedt is meer gericht op postpartum problemen in de eerste weken na een klinische geboorte. Dan weet je ook direct wat je collega zorgverlener kan doen binnen haar expertise en wat jij daarop kan aanvullen vanuit je (Kraam- of Geboorte)doula kennis. Ook leer je meer over ondersteuning bij borstvoeding problemen die kunnen ontstaan na een traumatische voorgeschiedenis. Mocht je echt meerdere uren per dag bij een gezin aan de slag willen als Kraamdoula dan is de Kraamdoula Training echt wat voor jou.

Voor wie is de Kraamdoula Training geschikt?

Voor de Kraamdoula Training heb je een HBO-denkniveau nodig. De training is bedoeld voor iedereen die zich met kennis en kundigheid en daarnaast veel liefde wil inzetten in de 6 weken durende kraamtijd. De training kenmerkt zich door de fysiologische en pathologische kennis rondom de postnatale periode, aangevuld met een complementaire, holistische visie op ondersteuning in de kraamtijd. De lessen worden in het Nederlands gegeven. Let op: een groot deel van het studiemateriaal is Engelstalig.

Een achtergrond als doula of kraamverzorgende is een pre, maar niet noodzakelijk. De Kraamdoula Training vormt wel een ideale specialisatie voor kraamverzorgenden die meer willen bieden dan de 8 dagen standaard kraamzorg. Ook kan de Kraamdoula Training een aanvullende uitbreiding zijn voor doula’s die de moeder voor, tijdens en na de bevalling willen ondersteunen.

Als je wél als doula aan de slag wil, maar moeite hebt om het Geboorte doula vak te combineren met je huidige werk- of gezins situatie dan kan het Kraamdoula vak een mooie tussenweg zijn. Je werkt in principe niet 's nachts en je diensten zijn iets makkelijker in te plannen, in overleg met je cliënten. Veel postpartum doula's werken maximaal 4 uur per dag bij een gezin.

Het is uiteraard een super mooie kans om een aantal losse lesmodules te volgen, als je specifieke kennis uit de Kraamdoula Training wil leren maar niet in de gelegenheid bent om de volledige opleiding tot Kraamdoula te volgen. Je kan deze losse lesdagen zowel als (elders geschoolde) Geboorte Doula, maar ook als (elders geschoolde) postpartum doula volgen.

Als je als doula zoveel klinische kennis hebt, hoe voorkom je dan dat je met de klinische staf mee gaat praten?

Je handelt als Academie Doula ten alle tijden belangeloos en onbevooroordeeld. Je cliënt doet het woord en als Academie Doula ben je belanghebbende noch beleidsmaker. Je leert te communiceren met en het vertalen van de klinische staf als je cliënte dat zelf niet (meer) kan of begrijpt. Door dezelfde taal te spreken als de klinische staf zijn de lijntjes korter en effectiever. Daarnaast kan je kennis jouw cliënte helpen om de benodigde informatie te begrijpen, zodat zij weloverwogen beslissingen kan nemen bij complicaties. Je kunt als het ware ‘ondertitelen’ waar nodig.

Jij bent olie NOOIT zand in de wielen van de samenwerking tussen zorgverlener en cliënt. Jij bent Academie Doula en geeft je cliënte altijd haar stem terug. Je spreekt alleen voor haar als zij of haar partner dat zelf niet meer kan. Jij geeft hen het gevoel, gezien en gehoord te worden. Als jij voor hen spreekt, neem je dat gevoel weg.

Doordat jij klinische taal verstaat en kennis hebt van protocollen maar ook van 'normale' fysiologie ben jij een multi-inzetbare doula. Jij kan een thuisbevalling mentaliteit creëren in élke setting. De Doula Academie ziet als uitleg/ vertaling van het woord doula "zij die gidst" (als een zaklampje op de weg van alle mogelijkheden). En zeker niet "zij die beslist".

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap aan de Doula Academie?

Als gecertificeerd Academie Geboorte- of Kraamdoula heb je een fors aantal voordelen te genieten gedurende je lidmaatschap van 2 jaar aan de Doula Academie. Na 2 jaar kan je je lidmaatschap vernieuwen voor slechts €50,-/ jaar (BTW vrij)!

Na afronding van de complete Doula Academie Kraamdoula Training aan de Doula Academie:

 • Ontvang je een EHBO certificaat van het Oranje Kruis, uitgegeven door het EHBO bureau, dat twee jaar geldig blijft. Het EHAK certificaat (EHBO aan kinderen) blijft 1 jaar geldig.

Na afronding van de complete Academie Doula opleiding en je Kraamdoula Training aan de Doula Academie:

 • Ontvang je een Doula Academie certificering badge die twee jaar geldig blijft.
 • Neem je liefst elke 6 weken deel aan de online mentor momenten of Q&A meetings en heb je 24/7 antwoord op je vragen via de Kraam- of geboorte doula whatsapp groep.
 • Draai je mee in het doula buddy programma.
 • Volg je een persoonlijk bijscholing traject gedurende twee jaar op basis van jouw vooropleiding, je ontwikkelpunten, studentenportfolio en business coach call gesprek.
 • Krijg je begeleiding van een mentor bij het opstellen van je ontwikkelingsdoelen en je studentenportfolio (indien nodig, ter waarde van €150,-).
 • Heb je direct profijt van je persoonlijke business plan bij het opzetten van je doula praktijk, eventueel in combinatie met je huidige baan of andere werkzaamheden (ter waarde van €500,-).
 • Bespreek je je businessplan in een business coach call (ter waarde van €150,-) met Maartje nadat je het unieke Bouw je DOula Biz programma hebt gevolgd.
 • Krijg je onbeperkt (opnieuw) toegang tot alle Academie Doula of Kraamdoula Training live lesdagen (excl.de EHBO training), gedurende je lidmaatschap aan de Doula Academie (ter waarde van €350,- per lesdag).
 • Krijg je gratis een jaar lang vermelding als (postpartum) doula op doula.nl (ter waarde van €75,-)
 • Krijg je kosteloos toegang tot de Doula Academie video learning postpartum modules (ter waarde van €50,- per module) die inde zomer van 2024 gelanceerd worden.
 • Ben je altijd welkom op de Doula Academie ledenborrels.
 • Heb je toegang tot de vertrouwenspersoon én kan je gebruik maken van ondersteuning door de klachtencommissie, mocht dat ooit nodig zijn (voorwaarde voor het voeren van een professionele doula praktijk en AGB codering).

Na afronding van de Klinische Kennis Training van de Academie Doula opleiding aan de Doula Academie:

 • Kan je volwaardig lidmaatschap aanvragen bij de NBvD en daarmee in aanmerking komen voor een AGB codering
 • Ontvang je een Doula Academie certificering badge die twee jaar geldig blijft.
 • Neem je liefst elke 6 weken deel aan de online mentor momenten en heb je 24/7 antwoord op je vragen via de Geboorte Doula whatsapp groep.
 • Draai je mee in het Geboorte Doula buddy programma.
 • Volg je een persoonlijk bijscholing traject gedurende twee jaar op basis van jouw vooropleiding, je ontwikkelpunten en studentenportfolio.
 • Krijg je onbeperkt (opnieuw) toegang tot alle Academie Doula opleiding dagen, gedurende je lidmaatschap aan de Doula Academie (ter waarde van €250 of €350,- per lesdag).
 • Krijg je kosteloos toegang tot de Doula Academie video learning geboorte doula modules (ter waarde van €50,- per module) die in de zomer van 2024 gelanceerd worden.
 • Ben je altijd welkom op de Doula Academie ledenborrels.
 • Heb je toegang tot de vertrouwenspersoon én kan je gebruik maken van ondersteuning door de klachtencommissie, mocht dat ooit nodig zijn (voorwaarde voor het voeren van een professionele doula praktijk en AGB codering).

Wie of wat is de CRKBO? En waarom is de Doula Academie vrijgesteld van BTW?

Het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) is onderdeel van het CPION, wat opgezet is door de Nederlandse overheid. Het CRKBO heeft in mei 2024 een audit uitgevoerd die heeft erkend dat de Doula Academie voldoet aan alle gestelde eisen rondom het aanbieden van gedegen beroepsonderwijs volgens de huidig geldende onderwijs protocollen. Dat betekent dat we per mei 2024 vrijgesteld zijn van BTW. We rekenen geen BTW en dat scheelt jou aanzienlijk in het lesgeld! Of je nou als particulier of al bestaande ondernemer (met of zonder KOR regeling) scholing geniet aan de Doula Academie: de prijzen zijn exact als vermeldt op website.