Jouw professionaliteit als Academie Doula wordt erkend. Jij voegt waarde toe.

Het Doula Academie trainingsprogramma is ontwikkeld om als doula bij de top te blijven horen.

Het Team


Maartje Bruning
Maartje Bruning

Maartje Bruning is de founder van de Doula Academie. Ze is sinds 2013 gecertificeerd Geboorte Doula bij Mother Me en heeft in een opleiding tot 2018 Postpartum Doula gevolgd bij Pro Doula in New York. Ze bestuurt een bloeiende full time Doula praktijk in Monnickendam en leidde jarenlang junior Doula's belangeloos op. Maartje heeft meer dan 350 bevallingen in/ om Amsterdam begeleid en al meer dan 1000 stellen les gegeven. Ze volgt elk jaar aanvullende opleidingen in zowel binnen- als buitenland om haar kennis up to date te houden. Ze is een jaar lang interim bestuurslid geweest in 2022 bij de Nederlandse Bond voor Doula’s NBvD. Ook is ze sinds 2017 ‘huis’ doula van ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en eigenaar van www.doula.nl sinds begin 2023. Ze zal als opleidingscoördinator, docent en als business coach/ mentor binnen de Doula Academie functioneren.

Opleidingen / ervaring

2023 eigenaar doula.nl

2019-heden docent, mentor en business coach aan de Doula Academie

2019- heden bijwonen seminars en bijscholingen zowel online als live (waaronder 'Vraag de Vroedvrouw')

2019 vlogger bij de Baby Experts & oprichter Doula Academie

2017 ProDoula labour doula & ProDoula PPIC doula

2015 ProDoula ABT training

2014 Birthlight prenatal yoga teacher

2013 JJ / BIA doula opleiding & start Mother Me doula services

1996-1998 HBO TMO fashion industry

1995 propedeuse UVA Theaterwetenschap

Denise van Eeden
Denise van Eeden

Denise is Geboorte en Post Partum Doula bij douladenise.nl sinds 2014. Ze is orthomoleculair therapeut sinds 2019 en is als mentor en docent bij de Doula Academie betrokken.

In 2014 begon Denise haar ‘Doula-journey’ en moest haar carrière in de forensische psychiatrie steeds meer plaatsmaken voor het doulaschap. Ze heeft jarenlang fulltime als doula gewerkt en heeft geboortes in alle soorten en maten begeleid. Daarnaast heeft ze als postnatale doula tal van gezinnen na de kraamzorg ondersteund. Ook heeft ze les gegeven als docent les bij de (hypnobirthing) zwangerschapscursussen die door MOM&CO en Childbirth Class Gale worden verzorgd. In 2019 heeft ze haar tweede bedrijf opgericht, Nutrilicious, dat gericht is op orthomoleculair voedingsadvies rondom de zwangerschap en in de kraamtijd. Op dit moment combineert Denise een sabbatical met af en toe on call staan voor geboortes en het uitbouwen van haar orthomoleculaire praktijk.

Opleidingen

2019 diploma Orthomoleculaire voeding & suppletie (HBO) & diploma Medische Basiskennis

2018 Yoga Nidra teacher training

2016 Postnatal doula opleiding van Postnatal Support Network

2014 JJ/ BIA doula opleiding

2010-2012 Rechtsgeleerdheid (UvA)

2004-2009 Forensische Criminologie (VU & Universiteit Leiden)

Marieke van Luin
Marieke van Luin

Lactatiekundige IBCLC en (niet praktiserend) verloskundige bij mamma-minds. CRKBO geaccrediteerd docent bij de Doula Academie en adviseur van het Doula Academie onderwijs programma.

Marieke werkt al ruim 20 jaar met veel plezier en blijvende interesse in de Geboortezorg. Tegenwoordig fulltime als lactatiekundige IBCLC, docent en diverse andere werkzaamheden rondom het geven van borstvoeding.

Tot 2010 was zij mede-eigenaar in de maatschap van verloskundigen in de Ruyschstraat te Amsterdam en werkte daarna als verloskundige en docente in diverse organisaties. Inmiddels is zij een aantal beroepen rijker en werkt niet meer als praktiserend verloskundige. Naast een opleiding tot coach en lactatiekundige IBCLC, is zij docent over zwangerschap en borstvoeding. Zij geeft les over borstvoeding op de Academie voor Verloskundigen in Amsterdam en schrijft columns en artikelen in het tijdschrift voor Verloskundigen en zit in de redactie van Groeigids.nl en Opvoeden.nl.

Opleidingen

2012-2013 Lactatiekundige Opleiding IBCLC
2012-2014 Coach opleiding bij Amethist Developing People
2000 Eerstegraads Docentenopleiding aan de HGZO
1995 Kweekschool voor Vroedvrouwen te Amsterdam (tegenwoordig de Verloskunde Academie)
1991 Propedeuse Spaanse Taal en Letterkunde, Universiteit van Utrecht
1989 Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jacky Bloemraad - de Boer
Jacky Bloemraad - de Boer

Jacky Bloemraad-de Boer is vroedvrouw, gecertificeerd behandelaar Chinese geneeskunde, doula, voedingsdeskundige, fytotherapeut, borstvoedingsconsulent en auteur. Zij doceert haar kennis vanuit het Midwife Cafe over de hele wereld, zowel online als klassikaal. Zij is als gast - docent verbonden aan de Doula Academie en zal haar post natale kennis delen specifiek toegespitst op de Nederlandse zorg tijdens én na de kraamzorg. Meer info over andere cursussen die zij aanbiedt is te vinden op http://www.midwifecafe.com

Jacky heeft een volwassen dochter, twee bonuskinderen, twee kleindochters, een Nederlandse partner en woont & werkt zowel in Nederland als in Zuid-Afrika. Ze geeft trainingen en biedt ondersteuning voor vrouwen vanaf menarche tot menopauze. Ze spreekt zowel Nederlands als Engels vloeiend en kan zich goed verstaanbaar maken in Afrikaans.

Publicaties:

- A-Z for a Healthy Pregnancy and Natural Childbirth (AuthorHouse Publishing 2007)

- Post Partum Manual (Epub 2021)

- Artikelen in gezondheidsbladeren

Claire Stramrood
Claire Stramrood

Gynaecologe Claire Stramrood heeft als missie elke vrouw een positieve bevallingservaring te laten hebben, ongeacht hoe haar bevalling verloopt. Ze geeft scholingen en training op het gebied van PTSS na de bevalling en (preventie van) traumatische bevallingservaringen. Honderden verloskundigen, gynaecologen, obstetrie-verpleegkundigen, psychologen en andere professionals in de geboortezorg hebben één van haar cursussen gevolgd of haar horen spreken op een seminar.

Claire startte haar bedrijf Beval Beter in 2021 en heeft sindsdien een florerende onderwijspraktijk. Ze werkt als waarnemend gynaecoloog in diverse ziekenhuizen en is zelf moeder van 2 jonge kinderen.

Opleidingen/ ervaring:

2023 - heden Docent University College, Utrecht

2021 - heden Founder Beval Beter

2020- heden Waarnemend gynaecoloog, diverse ziekenhuizen

2015 - heden Post doc onderzoeker childbirth& psychotrauma research OLVG, Amsterdam (CAPTURE groep)

2013 - 2021 Bestuurslid Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie & Zwangerschap (LKPZ)

2012 - 2020 Gynaecoloog in opleiding

2008 - 2013 PhD kandidaat gynaecologie/ obstetrie, UMC Groningen

2010 - 2017 Docent psychologie, Johns Hopkins University, USA

Rianne Reijneveld
Rianne Reijneveld

Arts Rianne Reijneveld weet als geen ander hoe je vrouwen bijstaat tijdens hun zwangerschap en bevalling. Ze heeft 2 jaar lang op de verloskamers gewerkt en honderden vrouwen bijgestaan. Ze is oprichter van Medisch Bevallen (sinds 2022) en zelf moeder van 4 kinderen.

Rianne is eigenaar en onderwijzer bij het door haar opgerichte scholingsprogramma www.medischbevallen.nl wat scholing biedt aan o.m. geboorte coaches, doula's, verloskundigen i.o. en verpleegkundigen. Volgens haar dragen realistische verwachtingen bij aan een positieve bevallingservaring. Snappen wat er kan gebeuren in het ziekenhuis is volgens Rianne een must!

Opleiding / achtergrond:

2022- heden Founder online opleiding Medisch Bevallen

2021 - heden AIOS huisarts geneeskunde, SBOH, Leiden

2019 - 2021 ANIOS Gynaecologie en Verloskunde, Haaglanden Medisch Centrum

2018 Semi arts gynaecologie & verloskunde, OLVG, Amsterdam

2016 - 2018 Co- assistent VUMC, Amsterdam

Tessa van Grafhorst
Tessa van Grafhorst

Tessa van Grafhorst helpt anderen al ruim 10 jaar om (zichzelf) moeiteloos en stevig te presenteren.

Tijdens alle momenten van zichtbaarheid: presentaties, gesprekken, meetings en pitches. Ze heeft tijdens haar carrière als zangeres zelf vele malen op het podium gestaan, waardoor zij precies weet wat je kan ervaren als alle ogen op je gericht zijn.

Inmiddels coacht en traint ze door het hele land en heeft ze zich gedurende de jaren laten bijscholen tot professioneel presentatie coach, bewustzijnscoach en CRKBO gecertificeerd docent.

Tessa is mede-eigenaar van het bedrijf Green Oranges. Door middel van hun unieke aanpak, pellen zij eerst laagjes af en bouwen ze daarna pas op met vaardigheden om jou tot je meest authentieke, moeiteloze en krachtige spreekstijl te laten komen. Meer info over haar bedrijf http://www.greenoranges.nl

Ervaring

2018- heden Mede- eigenaar, trainer & coach, Green Oranges

2013- 2021 Docent, School voor Presentatiecoaching

2012- 2021 Presentatiecoach en -trainer, Speaking Happens

2016- 2019 Docent professionele vaardigheden & intervisor, Hogeschool Utrecht

Tessa zal bij de Doula Academie les gaan geven tijdens de 'Bouw je Doula Business' lesdag waar alle doula's hun persoonlijke 'why' helder voor het voetlicht zullen krijgen. Daarnaast zal ze gedurende het certificeringsweekend voor Geboorte Doula's een dag lang les geven in krachtig communiceren (met zorgverleners en cliënten).

Miriam Beker
Miriam Beker

Miriam is sinds juni 2022 één van de twee klinisch doula’s die in dienst zijn bij het Amsterdam UMC. In 2021 deed zij de opleiding tot Geboorte Doula bij de Doula Academie. Een prachtige aanvulling op de psychosociale therapie praktijk die zij al ruim 15 jaar voert, waar zij (jong)volwassenen met uiteenlopende psychische en/of fysieke klachten en diagnoses behandelt.

Miriam is o.a. EMDR-practitioner, gespecialiseerd in trauma, pijn, angst en stress en is gedreven om kwetsbare zwangeren (en hun partner), die extreem angstig zijn voor de bevalling, een medische diagnose hebben, (seksueel) trauma in de voorgeschiedenis, wensen buiten de richtlijnen of een baby dragen die niet gezond is, optimaal te ondersteunen, rust en ontspanning te geven. En vooral: om te waarborgen dat ze zich écht gehoord en begrepen voelen. Naast haar werk in het AMC begeleidt zij cliënten via haar praktijkwww.mamadoula.nu

Bij de Doula Academie is Miriam mentor en vertrouwenspersoon.

Ervaring

2022 – heden Klinisch doula, Amsterdam UMC

2013 – 2022 Oprichter en eigenaar Holistisch Centrum Lelystad

2008 – heden Eigenaar Praktijk Beker en MAMADOULA (2021) Leiden e.o.

Daarvoor werkzaam in bedrijfsleven en overheidsinstanties.

Opleidingen

Geboorte doula - Doula Academie

The Spinning Babies® Workshop - Spinning Babies®

Trauma informed care training - BiA Doula Training

Perinatale angst counselor, Baringspijn vanuit de neurowetenschappen - Mind in Geboorte

Maternal Mental Health, Evidence-based geboorteplan, Zwanger na eerder trauma - Beval Beter

Rebozomassage - Rebozo NL

Zwangerschapsmassage - Mami in balans

Psychiatrie en Zwangerschap, Covid-19 : zwangerschap, jonge kinderen, vaccinatie en besmetting – SCEM

Medische en Psychosociale Basiskennis, Psychopathologie.

EMDR + div. EMDR-specialisaties

Esli Jongen
Esli Jongen

Esli biedt begeleiding bij levensvragen rondom geboorte, ziekte, trauma, overlijden en rouw. Dat doet zij al ruim 5 jaar als lichaamsgericht traumatherapeut vanuit haar praktijk Levensvragen. Daarnaast werkt zij sinds 2018 als geestelijk verzorger en trainer bij Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg in Utrecht en in een hospice in het Gooi sinds 2016.

Esli is geboorte doula sinds 2021 en gaat bij de Doula Academie als CRKBO geaccrediteerd docent aan de slag. Haar lessen zullen zich focussen op (het omgaan met) traumatische baringen, het kunnen duiden en begeleiden van een rouwproces en hoe jij als doula ruimte kan maken voor het verdriet van je cliënt zonder jezelf te verliezen.

Esli heeft veel ervaring opgebouwd in communicatie met zorgverleners en geeft geregeld en op diverse plaatsen in het land onderwijs over communicatie en zingeving aan artsen,  (kinder)verpleegkundigen, medisch maatschappelijk werkers en andere disciplines. 

Opleidingen/ ervaring

2021 Doula opleiding bij het Holos Huis in Utrecht

Additionele Klinische Kennistraining bij de Doula Academie

2019-heden Eigen praktijk 'Levensvragen' www.esli-jongen.nl in Utrecht

2018-heden Geestelijk verzorger & trainer Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, Utrecht

2016-heden Geestelijk verzorger & trainer hospice Questio Centrum voor Levensvragen

2014-2015 Junior docent, Universiteit voor Humanistiek, Utrecht

2009-2012 Master Humanistiek, geestelijke begeleiding/ educatie

Master Humanistisch Vormingsonderwijs, 1e graads docent

EHBO Bureau
EHBO Bureau

Het EHBO bureau http://www.ehbobureau.nl werd in 2014 opgericht door Chantal Gooijer en heeft een groot team ervaren trainers aan zich verbonden. Zij verzorgen trainingen op maat voor de nanny- en kinderopvang branche maar onderwijzen ook Eerste Hulp Bij Ongelukken namens de officieel erkende 'het Oranje Kruis' methode. De combinatie van een uitgebreide E-learning module, een online examen en een praktijk dag garanderen een officieel EHAK (Eerste Hulp Aan baby's en Kinderen) certificaat wat 2 jaar geldig is (volledig volgens de IKK wetgeving). De theorie en handelingen zijn gebaseerd op de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp die zijn vastgesteld door het College van Deskundigen van het Oranje Kruis en het Medisch Comité van het Nederlandse Rode Kruis.

De student leert zowel een volwassene als een baby te reanimeren en om te gaan met de AED, wat te doen bij verdrinking/brandwonden/verstikking/ernstige onderkoeling of oververhitting/koortsstuipen en hoe te handelen bij diverse soorten letsel.

Catharina Ooijens
Catharina Ooijens

Catharina was tot 2022 de eerste klinische doula ooit, in dienst bij het Amsterdam UMC (locatie AMC). Haar onderzoek in het AMC 2010-2012 “Hoe ervaren getraumatiseerde zwangeren de aangeboden zorg van een bevallingscoach” is gepubliceerd in het Nederlands tijdschrift voor gynaecologen ( NTOG 2015). Catharina is een gepassioneerde doula en was 12 jaar werkzaam in de derdelijns geboortezorg. Momenteel werkt ze als zelfstandig doula vanuit haar eigen praktijk en verzorgt ze aanvullende cursussen voor geboorte werkers. Ze is als mentor verbonden aan de Doula Academie.

Opleidingen / ervaring

2010-2022 klinische doula Amsterdam UMC, locatie AMC, Amsterdam

2016 basis haptonomie

2010 ITON, baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief

2005-2012 docent gynaecologisch onderzoek AMC/UMC artsen in opleiding & Verloskunde Academie Amsterdam AVAG (1e en 3e jaar verloskundigen i.o.)

1989-1992 Training Postural Integration en lichaamsgerichte therapie (USA)

1987-1989 opleiding tot zwangerschapsyogadocent