Waar en wanneer?

partner support ziekenhuisbed
Maak echte verbinding mogelijk tijdens een klinische bevalling

INFORMATIEVE ZOOM CALL MOGELIJK VOOR ALLE TRAININGEN (op aanvraag)

Elke doordeweekse werkdag van 9 tot 15 uur

Stuur een @ als je hier belangstelling voor hebt, via het info/aanmeld/inschrijf formulier!

Dora Barens pp BV zonneschijn.jpg

We geven les op onze mooie leslocatie aan de Kloosterdijk 6, 1141 PJ in Monnickendam. Daar kan je gratis parkeren maar je kan ook met de bus komen vanaf NZ- lijn station Amsterdam Noord. Kom je met het OV? Laat dan even weten of we je moeten komen halen van de halte 'Lagedijk/ Katwoude'. Je kan ook lopen vanaf de halte, dat is ongeveer 10 minuten.

Wil je blijven slapen? Dat kan, mail ons op tijd, dan nemen we de mogelijkheden met je door. Er zijn diverse hotels en BnB's in de buurt!

De live lesdagen van de Academie Doula Basiskennis- & praktijktraining (module 1) zijn op zaterdag 7 en zondag 8 september 2024. De online lesdagen volg je wanneer jij kan en kosten je in totaal 2 dagen (liefst voorafgaand aan de live lesdagen).

Na module 1 ga je door naar de Klinische Kennis Training waar er eventueel andere doula's zullen zij-instromen als ze al eerder ergens anders een doula opleiding hebben gevolgd. Deze live lesdagen van modules 2 t/m 4 zijn op zaterdag 14 en zondag 15 september, zaterdag 28 september en vrijdag 11 oktober 2024.

De toets nemen we af voor de lunch van de 3e live lesdag van de Klinische Kennis Training (module 2). Geen zorgen: deze toets is alleen om aan jezelf te bewijzen dat je op de juiste manier aan het studeren bent.

Op zaterdag 12 oktober 2024 zien we jullie graag in Monnickendam voor de Bouw je DOula Biz Training. Deze is toegankelijk voor zowel Geboorte- als Kraamdoula's en kan ook los gevolgd worden door externe doula's. Aan het einde van deze laatste lesdag heffen we met elkaar het glas tijdens onze beroemde doula borrel!

Al onze les modules zijn ook los te volgen! Ideaal als je al even werkzaam bent als doula maar behoefte hebt aan nieuwe kennis en inzichten.

Wat moet ik allemaal doen om gecertificeerd te worden als ik de complete Academie Doula opleiding volg?

Eigen planning :

  • Inplannen E-learning modules, invullen werkboeken en lezen aanvullende readers voorafgaand aan elke live lesdag (studiebelasting varieert per module)
  • Inleveren businessplan uiterlijk 23 november 2024
  • Opstellen studentenportfolio en voeren van je mentorgesprek & business coach call tussen 13 oktober en 7 december 2024

In je studentenportfolio reflecteer je op tenminste 3 bevallings-begeleidingen. Dit onderdeel moet af en voldoende bevonden zijn, voordat je definitief gecertificeerd kan worden*. Daarnaast neem je onder meer je CV, je paper, je bedrijfsplan en je toetsresultaat erin op.

  • Deelname aan tenminste 2 online intervisies tussen oktober 2024 en januari 2025

*Mocht je niet binnen de gestelde tijd 3 baringen hebben kunnen bijwonen dan word je 'voorlopig gecertificeerd', kan je gewoon aan de slag als Geboorte Doula tegen een gezond tarief maar krijg je pas je definitieve certificaat als je deze 3 bevallingsbegeleidingen wel hebt gedaan en voldoende op hebt gereflecteerd. Daar heb je maximaal 1 jaar de tijd voor!

Wil je de studiegids ontvangen met de studie belasting en het curriculum? Neem dan contact met ons op!