Je cliënt verdient de beste doula die jij kan zijn. Waar wacht je nog op?

Leer hoe je een succesvol bedrijf kan creëren rondom je passie. Je verdient je investering direct terug, zodat je niet na twee jaar ‘proberen’ nog steeds niet de ideale cliënten op je pad vindt

Jij bent toch ook een 'eeuwige student'?

EHBO voor moeder en kind (voorafgegaan door een E-learning module)

Docenten: Pauline van het EHBO bureau en Maartje Bruning op zaterdag 1 juni 2024 van 9.30 tot 15.30 uur

Je leert EHBO-kennis voor ouder en kind. Daarnaast leer je wat een verloskundige in haar tas heeft zitten bij een thuisbaring. Zo kan je gericht hulp verlenen bij een noodsituatie als de kraamverzorgende er (nog) niet is.

Diverse situaties komen aan bod: wat te doen bij koorts(-stuipen), onderkoeling, oververhitting, hoofd- en nekletsel, verslikken of stikken en meer. Je volgt een E-learning module van ongeveer 4 uur voorafgaand aan de praktijkles.

Deze cursus is gecertificeerd door het Oranje Kruis en blijft 2 jaar geldig (voor volwassenen). Je EHAK certificaat (voor kinderen) blijft 1 jaar geldig.

Na het volgen van deze EHBO cursus kan je ook ingezet worden als burger hulpverlener bij het werken met een AED, mocht je dat willen!

Deze EHBO module is vast onderdeel van de opleiding tot Kraamdoula maar kan ook los gevolgd worden door geboorte doula's en postpartum doula's (van andere opleidingen). Kosten voor het volgen van deze losse lesmodule zijn €295,- (BTW vrij)

Neem NU contact op met de Doula Academie als je deze EHBO module wil volgen. Je hebt ongeveer 4 uur voorbereidingstijd nodig voor de E-learning module.

De 'Bouw je DOula Biz' dag wordt nog maar één keer gegeven in 2024

Op zaterdag 12 oktober 2024 geven Tessa van Grafhorst en Maartje Bruning hun splinternieuwe training 'Bouw je DOula Biz' aan de dan al gestarte groep aspirant Academie Doula's. Maar jij kan ook deelnemen aan deze dag, zelfs als je al even bezig bent als postpartum-, geboorte- of kraamdoula en je een frisse blik wil werpen op je huidige praktijkstructuur of bijvoorbeeld als je doula elders in opleiding bent!

De dag is van 9.30 tot 17.30 uur en je lunch wordt verzorgd door de Doula Academie. Je krijgt voorafgaand aan deze trainingsdag huiswerk, in de vorm van een werkboek en een aantal (in je eigen tijd) te kijken video opnames. Na de 'Bouw je DOula Biz' lesdag biedt docente Tessa van Grafhorst de mogelijkheid om nog 1x online samen te komen om je voortgang met elkaar te bespreken.

In de 'Bouw je DOula Biz' training ga je aan de slag om jouw doula-praktijk te bekijken als bedrijf. Voorafgaand aan deze training krijg je opdrachten toegestuurd die jouw persoonlijke ‘why’ als doula helder krijgen.

In de training ga je dit verder uitbouwen door er jouw zakelijke ‘why’ aan toe te voegen. Je gaat -samen met je mede cursisten- onder andere helder krijgen wat jouw doula-praktijk uniek maakt, wie jouw ideale klant is en wat jouw zakelijke stip op de horizon is. Het doel van deze 'Bouw je DOula Biz' training is dat je precies weet wat jouw doula-praktijk uniek en onderscheidend maakt, waardoor je gericht de klanten gaat aantrekken die bij jou passen.

Tessa van Grafhorst 2023 headshot.jpg
Tessa van Grafhorst, professioneel communicatie trainster

Maartje Bruning zal deze dag inzage geven in de meest recente ontwikkelingen rondom je ZZP-er schap, het schrijven van een goed samenwerkings-contract met een back up- of duo doula, het duurzaam opbouwen van een doula pakket, het aangaan van (online of live) kennismakingsgesprekken en (online of live) intake gesprekken. Ze zal zeker ook verhalen delen uit de praktijk over de samenwerking met zowel eerstelijns verloskundigen als tweedelijns gynaecologen. Een uniek kijkje in de keuken van haar succesvolle Mother Me doula services praktijk, waar ze al meer dan 11 jaar als Geboorte Doula werkt.

Als je de complete Academie Doula Opleiding (vanaf module 1) of de complete Kraamdoula Training volgt, dan zit deze training in je lesgeld inbegrepen. Mocht je pas starten met de Klinische Kennis Training (vanaf module 2), al Geboorte doula óf Postpartum- of Kraamdoula zijn (al dan niet opgeleid bij de Doula Academie) dan ben je ook van harte welkom om deel te nemen! We vinden het juist leuk om met doula's vanuit alle windrichtingen en van allerlei andere opleidingen samen te werken.

Kosten voor 1 dag live training, inclusief voorbereidend huiswerk, het beoordelen daarvan, hand outs (waaronder concept contracten en concept intake formulieren) en de online meeting achteraf zijn €295,- per factuur te voldoen voorafgaand aan de training.

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd. We hebben beperkt plek, dus vol= vol!

Interesse of vragen? Mail dan naar maartje@doulaacademie.nl

Dora Barens postpartum stel baby en hond.jpg
Wat als je het zelf even niet meer weet en je cliënte heeft extra hulp nodig?

Doula Academie aanvullend mentorprogramma - Learn from the best

Mentor Catharina Ooijens biedt graag aanvullende cursussen aan Academie Doula leden tegen een gereduceerd tarief. Deze cursussen kan je dan in overleg met haar plannen en een lokatie bepalen. Ze doet deze zowel in groepsvorm of desgewenst 1 op 1. Kosten zijn €145,- voor Doula Academie leden (wanneer gegeven in groepsvorm). Meer informatie kan je opvragen bij Catharina per mail!

  • Vaginaal & speculum onderzoek
  • Pre- & postnatale voet massage 

Naast het (bij je lidmaatschap inbegrepen) mentor traject waar je je als Academie Doula elke 6 weken een (groeps)gesprek kan aangaan met een mentor naar keuze, kan je een aanvullende 1 op 1 mentor sessie aanvragen bij Mentor Catharina Ooijens waarbij je gedurende 3 uur zal uitdiepen waar mogelijk je sterke en zwakke punten aandacht nodig hebben. Catharina zal je stimuleren in jouw superpower te gaan staan. Dit kan op lokatie in Amsterdam (of elders in overleg).

Catharina: "Als 'seasoned' doula begrijp ik als geen ander dat het doulaschap een uitdaging kan zijn. Maar wat als ook jij kunt transformeren en de talenten die jij innerlijk bezit ruimte durft te geven?  Als mentor help ik jou om met open vizier je doelen te verhelderen en te verdiepen. Oplossingsgericht kijken we hoe we jouw persoonlijke obstakels uit de weg kunnen ruimen. Het is de bedoeling dat je na deze sessie(s) geïnspireerd en met hernieuwd zelfvertrouwen richting kunt geven aan je doulaschap door samen te ontdekken waar jouw superpower ligt".

Investering in dit persoonlijke mentor traject is 3 uur van jouw tijd met Catharina Ooijens als persoonlijke mentor en kost €145,- 

Catharina Ooijens headshot 2019.jpg
Mentor Catharina Ooijens; onze 'most seasoned doula'

"We need doula's who are so strong they can be gentle, so educated they can be humble, so fierce they can be compassionate, so passionate they can be rational and ... so disciplined they can be free"

Doula Academie free interpretation of Kavita Ramdas' quote

Het docententeam van de Doula Academie bestaat uit de meest ervaren doula’s, docenten en trainers van Nederland. Als je voelt dat je nog lang niet uitgeleerd bent, kun je bij één van hen een aanvullend 1 op 1 mentorprogramma volgen. Deze add on bieden zij voor leden van de Doula Academie tegen een gereduceerd tarief aan van €444,- (BTW vrij).

Tijdens je Doula Academie lidmaatschap spreek je je mentor regelmatig tijdens het online mentor-spreekuur en heb je directe begeleiding van je doula buddy en toegang tot de doula 24/7 hulplijn bij noodgevallen. In het complete Academie Doula- én in het Kraamdoula traject zit ook inbegrepen dat je een persoonlijke business coach call hebt met docente Maartje Bruning over de beoordeling van je paper, je persoonlijke ontwikkelingspad en je studentenportfolio. Maar het kán zijn dat je extra diepgang wil op een bepaald onderwerp.

Elke docent heeft natuurlijk haar eigen stijl, achtergrond en werkwijze dus een vastomlijnd programma is er niet. Juist ook omdat de begeleiding individueel is. Jij kiest de mentor waar je graag mee wilt samenwerken en samen bepalen jullie het programma. Wil je focussen op zelfontwikkeling en werken aan een bepaalde valkuil? Vind je het fijn dat een ervaren doula meekijkt en -denkt als je een cliënt begeleidt met ingewikkelde medische casuïstiek? Of wil je gewoon intappen op de schat aan ervaring en kennis van een van de docenten?

It’s your call! Tell us what you would like to DOula!

In dit aanvullende mentorprogramma zitten 5 coachingsuren inbegrepen, in de vorm van 1 op 1 online sessies of in persoon op lokatie (in overleg). De docenten die op dit moment dit programma aanbieden zijn de zeer ervaren doula's Denise van Eeden en founder van de Doula Academie Maartje Bruning.