Jouw professionaliteit als Academie Doula wordt erkend. Jij voegt waarde toe.

Het Doula Academie trainingsprogramma is ontwikkeld om als doula bij de top te blijven horen.

Bouw je DOula Biz

Als je een complete Doula Academie opleiding volgt tot Academie Doula of tot Kraamdoula dan zit de splinternieuwe training 'Bouw je DOula Biz' in je opleiding. Je kan deze module ook los volgen, als 'externe' doula!

Je krijgt voorafgaand aan deze trainingsdag huiswerk, in de vorm van een werkboek en een aantal (in je eigen tijd) te kijken video opnames. Na de 'Bouw je DOula Biz' lesdag biedt docente Tessa van Grafhorst de mogelijkheid om nog 1x online samen te komen om je voortgang met elkaar te bespreken.

In de 'Bouw je DOula Biz' training ga je aan de slag om jouw doula-praktijk te bekijken als bedrijf. Voorafgaand aan deze training krijg je opdrachten toegestuurd die jouw persoonlijke ‘why’ als doula helder krijgen.

In de training ga je dit verder uitbouwen door er jouw zakelijke ‘why’ aan toe te voegen. Je gaat -samen met je mede cursisten- onder andere helder krijgen wat jouw doula-praktijk uniek maakt, wie jouw ideale klant is en wat jouw zakelijke stip op de horizon is. Het doel van deze 'Bouw je DOula Biz' training is dat je precies weet wat jouw doula-praktijk uniek en onderscheidend maakt, waardoor je gericht de klanten gaat aantrekken die bij jou passen.

Maartje Bruning zal deze dag inzage geven in de meest recente ontwikkelingen rondom je ZZP-er schap, het schrijven van een goed samenwerkings-contract met een back up- of duo doula, het duurzaam opbouwen van een doula pakket, het aangaan van (online of live) kennismakingsgesprekken en (online of live) intake gesprekken. Ze zal zeker ook verhalen delen uit de praktijk over de samenwerking met zowel eerstelijns verloskundigen als tweedelijns gynaecologen. Een uniek kijkje in de keuken van haar succesvolle Mother Me doula services praktijk, waar ze al meer dan 11 jaar als Geboorte Doula werkt.

Mocht je pas starten met de Klinische Kennis Training, al Geboorte doula óf Postpartum- of Kraamdoula zijn (al dan niet opgeleid bij de Doula Academie) dan ben je ook van harte welkom om deel te nemen! We vinden het juist leuk om met doula's vanuit alle windrichtingen en van allerlei andere opleidingen samen te werken.

Tessa van Grafhorst 2023 headshot.jpg
Tessa van Grafhorst van Green Oranges
DBKF5304 kopie.jpg
Maartje Bruning van Mother Me doula services en founder van de Doula Academie

Bouw je DOula Biz door Tessa van Grafhorst en Maartje Bruning

Online lesdagen: 3 uur achteraf 'live' online

Live lesdagen: 1 op de Doula Academie

Totaal aantal lesdagen: 1 1/2 lesdagen

  • hoe bouw jij een gezond doula bedrijf?
  • vind jouw 'why' en jouw ideale cliënt(e).
  • contractkennis, optimale conversie (van kennismaking tot verkoop van je services), professionalisering van je doula bedrijf.
  • wat is mijn waarde en waarin onderscheid ik mezelf van andere doula's?
  • wat is de zin/ onzin van social media en netwerken?
  • waarom is een back up doula belangrijk voor mijn bedrijfsvoering en gezinsleven?